9 Aralık 2011 Cuma

Zaman’da telaş ‘bacayı sardı’

Fethullah Gülen’in “illegal” sözcüsü (çünkü sözcü değilim deyip duruyor) Hüseyin Gülerce, ve Zaman Gazetesi nasıl bir zamanlar Ergenekon’a karşı, şimdi “yol ayrımı” ilan ettiği bir takım “liberal demokratları” kendi gerçek niyetlerini maskelemek için kullandıysa, şimdi de, artık iyice “tapon”laşmış bir takım sözde “sol liberal”lere ve tetikçi-yanaşmalara el atıyor.

Geçenlerde “iki tarafı eleştirme” teorisyeni Prof. Halil Berktay’dan uzun alıntılar yaparak Kürt Özgürlük Hareketi’yle, bütün tutuklamalara rağmen cesaretle dayanışma içinde olan demokratlara saldırmıştı.

Dünkü yazısından da şu ibareyi alalım:

“Kürt şair, yazar ve siyasetçi Kemal Burkay, yasaklı olduğu için 30 yıldır İsveç’te yaşıyordu. 3 ay önce Türkiye’ye döndü. Konuşuyor, röportajlar veriyor. O da Kürt sorununun çözümünü istiyor. Ama PKK-KCK-BDP çizgisinden çok farklı bir duruşu, söylemi var.”

“İllegal sözcü”, bu “Kürt şairinden” de uzun uzun alıntılar yapmış. PKK “Ergenekon davasından ürtüyormuş.”

Ve Zaman gazetesinin internet sitesinin “baş koşesinde” de, Taraf gazetesinde “çalışan” birisinin yazısı olduğu gibi iktibas edilmiş...

Ergenekon’a karşı mücadele aşamasında cemaatin “geçici” ittifak yaptığı ve sonra da fırlatıp attığı “liberal demokrat” kadro ciddiydi.

“İki defa tekrarlanan” her dramatik şey gibi, birincisi “trajedi” ise ikincisi daima “traji komik” olmuştur.

İsimlere bakın hele: Halil Berktay, Kemal Burkay ve Kurtuluş Tayiz...

Cemaat belli ki fena sıkıştı. Nasıl Taraf gazetesinin ipliği Kürt coğrafyasında pazara çıktıysa, cemaatin de ipliği Bölge’de pazara çıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder