12 Aralık 2011 Pazartesi

Zabıta bahçesinde çocuklara sopalı işkence görüntüsü

İSTANBUL (DİHA) - İzmir'de polis karakolundaki işkence görüntülerinin yeni adresi AKP'li Fatih Belediyesi'nin Zabıta Müdürlüğü binasının bahçesi oldu. İşportacı oldukları düşünülen ve yaşları 10-15 arası değişen 4 çocuğun, zabıta binası bahçesinde sopalarla darp edilmesi kamera ile kaydedildi.

İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda kabul edilişinin 63 yılı sebebiyle İnsan Hakları Haftası etkinlikleri sürerken, her gün yeni bir işkence görüntüsü ortaya çıkıyor. İzmir'de polis karakolundaki işkencenin kamera görüntülerinin medyaya yansımasının ardından bu kez de işkence görüntüleri, AKP'li Fatih Belediyesi'nin Zabıta Müdürlüğü Seyyar Ekip ve Nöbetçi Amirliği binasının bahçesinden geldi.

Amatör kamera ile çekilen görüntülerde işportacı oldukları ve zabıta ekiplerince yakalandıkları düşünülen yaşları 10-15 arası değişen 4 çocuk, önce Fatih Belediyesi'nin hemen yanındaki Zabıta Müdürlüğü Seyyar Ekip ve Nöbetçi Amirliği binasının bahçesindeki banka oturtuluyor. Daha sonra ise bankta oturan çocukların yanına gelen sivil giyimli ve sivil polis olduğu düşünülen şahıs, elindeki sopayla çocukları darp etmeye başlıyor. Çocuklar ise çaresiz bir şekilde "işkence seansının" bitmesini tepkisiz bir şekilde bekliyor. Ardından olayı binanın içinden iki üniformalı şahısın gelmesi ile işkence seansı son buluyor. Çocukların üniformalı şahıslar tarafından götürüldükleri sırada çekilen görüntülerde ise çocukların yürüyemez hale geldiklerinin görüntülenmesi ise işkencenin vardığı boyutu ortaya koymaya yetiyor. Üniformalı iki kişinin ise "polis ya da zabıta görevlisi mi" oldukları görüntüde net olarak anlaşılmıyor.

Görgü tanıklarının anlatımlarına göre ise, çocuklar dakikalarca "sopalı işkence seansına" maruz kaldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder