4 Aralık 2011 Pazar

Kck parası

Star Gazetesi TL’den vazgeçip ‘KCK parasına’ döndü!

 AKP’nin sesi Star Gazetesi’nin dezenformasyon hareketi jet hızıyla sürüyor. PKK lideri Abdullah Öcalan’ın avukatlarına ilişkin yaptığı yalan haberlerden sonra bu kez de KCK’nin ‘sözde para basacağını’ yazdı!

Irkçı, nefret ve kinle beslenen bir dile yayın yapan Star Gazetesi, bugün başka yalan bir haberle çıktı. Gazeteye göre ‘’KCK’nin sözde mahkemeler ve Kürtçe ezandan sonra ‘para basma’ kararı aldığını’’ yazdı.

Gazete paraların Kandil’de numune olarak basıldığını ve ‘ilgili yerlere iletildiğini’ söylüyor. ‘Haberi’ yazan Zafer Kütük’e göre, ‘Kürdistan Özerk Parası’nın ön yüzüne 1925’te idam edilen Şeyh Said, arka yüzüne de 1992’de faili meçhul bir cinayette öldürülen Musa Anter’in resmi bulunuyor’’ diyor.

‘İleri sürüldü’, ‘iddia edildi’ gibi ifadelere dahi ihtiyaç duymayan Kütük, ‘haberini’ istihbarat kaynaklarına dayandırıyor. Ancak muhabir o kadar sorunlu bir dil kullanıyor ki, ‘haberi’ sanki ‘Kandil’deki darphaneden’ bildiriyor gibi yazmış!

Zafer Kütük, paranın ‘Öcalan’ın doğum gününde tanıtılacağını ileri sürülüyor. Üstelik haberin girişinde ‘Kürtçe ezan kararı alan KCK’ ibaresini de ihmal etmemiş!

Gazete, ‘Kürdistan Özerk Parası’nın kullanım alanlarını ise şöyle belirtlemiş: Türkiye’de 'doğu bölgeleri' Irak, İran ve Suriye’de yaşayan Kürtler.

‘Haberin’ devamında şöyle deniliyor: ‘’İstihbarat birimleri, para basma işleminin devam ettiğini, numunelerin hazırlanarak ilgili birimlere iletildiğini belirtiyor.’’

Star’ın ‘haberinde’ tek eksik öğe ise ‘Zerdüşt…’ Belki gelecek ‘haberde’ gazete ‘Kandil’de basılan paraların ön yüzüne Zerdüşt'ün gülen bir fotoğrafını koymayı ihmal etmez!

Tetikçilik, hedef gösterme, manipülasyon ve yalan bilgiler uzun zamandan beri Türk medyasında ‘haber değeri’ taşıyor!

Eskiden generaller medyanın kulağını çekerdi: ‘Şöyle haberler yapın böyle haberler yapın‘ şeklinde. Şimdi eskisi gibi çok düzenli Türk basının kulağı çekilmiyor! Zaten buna pek gerek kalmamış gibi. Çünkü bu dezenformasyonu medya seve seve yapıyor. Varlık Özmenek Hoca’nın dediği gibi ortada tam bir ‘medya terörizmi’ var.

Aslında Türk medyası Kürtlere karşı 1990’lı, hatta 1930’lu yılların şiddet içerikli yayıncılığını yapıyor. Star gazetesinin bugünkü haberi de bir zamanlar Tansu Çiller’in ‘PKK’nin helikopteri var’ sözlerini hatırlatıyor.

Uzun süredir ‘PKK banka kuruyor’ haberlerini gazetelerde pek göremiyoruz. Herhalde Star’ın ‘sözde para’ haberinden sonra bir ‘sözde banka’ haberi de gelir… Bu ‘haber kulisi’ de kıyağımız olsun!

Türk ve Kürtlerin bir arada yaşaması isteniyorsa, savaşın sona ermesi gibi bir amacınız var ise önce Türk medyasının Kürtlere karşı uyguladığı ‘terör’den vazgeçmesi gerekiyor. Bu PKK’nin ateşkes ilan etmesinden de askerlerin operasyonlarını sona erdirmesinden bile çok daha önemli.

Bir haftadır bu gazete mahkemelerin bile ciddiye almadığı fotoğrafları yayınlayarak gönülü dezenformasyon yapıyor. Ancak buna karşı durmaya çalışan kurum, gazeteciler ve gazeteler olmadıktan sonra Star Gazetesi yarın haberinin doğruluğunu kanıtlamak için ‘sahte para’ bile basar.

Aslında Star, Sabah, Zaman, Bugün, Yenişafak, Vakit ve Taraf artık kendisini bir gazete gibi değil de yöneten gibi görüyor. Memleketi yöneten, karar verenler grubunda yer alan bu ‘gazeteciler’ para da basarlar, ‘helikopteri de bankası da var’ derler…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder