13 Aralık 2011 Salı

Emekçi semtlerinde polis terörü

İstanbul - İstanbul'un üç semtinde evleri basan ve kapılarını kırarak dernek binalarına giren polis, halkın tepkisine de gaz bombalarıyla yanıt verdi.

Alibeyköy, Çağlayan ve Nurtepe'de bugün sabahın erken saatlerinde evlere baskın düzenleyen İstanbul polisi, iki derneğe de kapısını kırarak girdi. 20'yi aşkın kişiyi gözaltına alan polis, operasyonlara tepki gösteren halka da gaz bombasıyla saldırdı. Nurtepe'yi ise saatlerce abluka altında tuttu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi polisleri, "DHKP-C Operasyonu" adı altında bugün Alibeyköy, Çağlayan ve Nurtepe'de çok sayıda eve baskın düzenledi. Polis, Nurtepe'de Temel Haklar Derneği ile TAYAD binasının da kapısını kırarak içeriye girdi.

Nurtepe'de polisin baskınlarına tepki gösteren halk da, şiddetin mağduru oldu. Görgü tanıklarının anlattığına göre, polis, gözaltına alınmak istenen gençlere sahip çıkan kadınlara da "Sizlerin de evlerinize geleceğiz" diye tehditlerde bulundu, kufürler etti.

Baskınlar sırasında çıkan çatışmada, polis, Nurtepe İlköğretim Okulu'nun yakınında da gaz bombası kullandı.

MAHALLE SAATLERCE ABLUKA ALTINDA TUTULDU

Gözaltı operasyonu sırasında Nurtepe, sabah saat 05.00'den saat 13.00'e kadar polis ablukasında tutuldu.

Temel Haklar Derneği üyelerinin, polisin şiddetini protesto etmek için Nurtepe'deki parkta yapmak istediği açıklamada engellenmek istedi. Dilan pastanesi önünde açıklama gelen dernek üyeleri, baskılara boyun eğmeyeceklerini belirtti.

EN 20 KİŞİ GÖZALTINDA

Baskınlar sonucu gözaltına alınan en az 20 kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Aynı operasyon kapsamında Samsun'da gözaltına alınan bir kişinin de İstanbul'a getirildiği öğrenildi.

Halk Cephesi üyeleri, baskınları protesto etmek ve arkadaşlarına sahip çıkmak için İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde oturma eylemi başlattı. Burada açıklama yapan Sibel Kırlangıç, Nurtepe'ye polisin daha önce de defalarca saldırı düzenlediğini belirterek, "Tüm bu saldırılar öylesine yapılmış saldırılar değil. İyi biliyoruz ki, bu saldırılar, düşünce ve örgütlenme özgürlüğüne dönük saldırılardır. Bu saldırılar hak ve özgürlük mücadelesine dönük saldırılardır. Bu saldırılar İstanbul'un yoksul gecekondularında 1 milyon evi rahatça yıkabilmek için yapılan saldırılardır" dedi.

Derneklerini büyük bedellerle kurduklarının altını çizen Kırlangıç, "Düşünce ve ifade özgürlüğümüz için yıllardır bedel ödüyoruz. İşte tüm bunlardan dolayı vazgeçmeyeceğiz değerlerimizden" diye konuştu.

Kırlangıç, gözaltında tutulan arkadaşları serbest bırakılıncaya kadar oturma eylemine devam edeceklerini duyurdu.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder