14 Aralık 2011 Çarşamba

Roj TV Türkiye'de yayın yapabilir

 Danimarka'da hakkında kapatma davası süren Roj TV'ye ilişkin RTÜK'teki toplantıda, "Roj TV'nin Türkiye'de yayın yapma hakkı" tartışıldı.

Danimarka'da Roj TV hakkında açılan kapatma davası kararının 16 Aralık tarihinde netleşmesi bekleniyor. Hakkında kapatma davası süren Roj TV, RTÜK toplantısında tartışma konusu oldu. Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz haftalarda RTÜK'ün yapılan toplantısında Kurul Başkanı, Roj TV'nin Almanya'daki yayın yasağının Avrupa Adalet Divanı tarafından kaldırılmasına ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Bunun üzerine Kurul'un BDP'li üyesi Ahmet Yıldırım, yasakları eleştirerek, Avrupa Sınırötesi Yayıncılık Sözleşmesi'ni hatırlatarak, "Bu sözleşmeye göre AB üyesi olan ülkelerden ve aday ülkelerden herhangi birisinde yayın yapan bir kuruluş, diğer ülkelerde de yayın yapabilir. Bunun için bir şirket böyle bir talepte bulunursa Roj TV Avrupa'dan yayın yaptığı için Türkiye'de yayın yapabilir" değerlendirmesinde bulundu.
Bunun üzerine kurul üyelerinin de yarı espirili bir şekilde, "O zaman bizde yayın içeriğinden dolayı şirkete ağır cezalar veririz" dedikleri öğrenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder