5 Aralık 2011 Pazartesi

Öcalan’ın İtalyan avukatı İstanbul’da gözaltına alındı

Öcalan’ın İtalyan avukatı İstanbul’da gözaltına alındı


İstanbul - BDP'li vekil ve belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu 104'ü tutuklu 152 Kürt siyasetçinin yargılandığı davayı izlemek için İtalya’dan gelen Öcalan’ın avukatı Arturo Salerni gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 14 Nisan 2009 günü "KCK" adı altında Diyarbakır başta olmak üzere İstanbul, Ankara, Siirt, Van, Şırnak, Batman, Urfa ve Mardin'de düzenlenen eşzamanlı operasyon kapsamında 104'ü tutuklu 152 kişi hakkında açılan davanın duruşması Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Davayı Avrupa’nın birçok ülkesinden hukukçular, siyasetçiler izleyecek. İtalya’dan da bugün 40 kişiden oluşan bir heyet davayı izlemek için Türkiye’ye geldi. Aralarında hukukçu, siyasetçi ve öğretmenlerinde bulunduğu heyetin içinde yer alan PKK lideri Abdullah Öcalan’ın İtalyan avukatı Arturo Salerni İstanbul’da gözaltına alındı. İlk kez Türkiye’ye gelen Salerni’nin ‘istenmeyen kişi’ ilan edilerek sınırdışı edileceği öğrenildi. İtalyan ajansları ve televizyonları Salerni’nin gözaltına alınması flaş haber olarak duyurdular.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder